Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Fatih Akgöze, bizi JavaScript'in doğuşuna ve ECMAScript'in anlamına değindiği kısa bir yolculuğa çıkarıyor.
UX Engineer Fatih Akgöze, SHERPA'da yürüttükleri prototipleme süreçlerinde ortaya çıkan problemleri ve bunları hangi araçlar ve metotlar yardımıyla çözdüklerini paylaşıyor.
Mobil uygulamalar dünyasında yıldızı parlayan genç bir yeteneğimiz daha var: Progressive Web Apps (PWA). Google’ın her platformda duyurduğu ve bilinirliği her geçen gün artan Progressive Web Apps ile birlikte "Hibrit mi, native app mi?" tartışmasında yeni bir cephe daha açıldı. Bu yazımızda PWA, sağladığı avantajlar ve kullanım alanlarından bahsedeceğiz.
Yazılımcılar için, adam/saat ile iş yaparken doğru bir zamanlama verebilmeyi etkileyen çok fazla parametre var. İhtiyacınız olan, bu hesaplamaları sizin yerinize ayrıştırabilecek bir araç.
Özellikle yapay zeka teknolojisinin gelişimiyle bize resmedilen geleceği kötüleme davranışı aslında insan türünün köklerinden gelen ve peşimizi hâlâ bırakmayan en ilkel dürtülerimizden biri. Kimilerine göre bu dürtü gelişimimizi yavaşlatarak bizi engellerken, kimilerine göre ise tedbirli davranmamızı sağlayarak daha büyük problemlerle karşılaşmaktan koruyor.
Başta web ve mobil arayüz tasarımlarınız olmak üzere, projeleriniz için interaktif prototipler oluşturabileceğiniz Proto.io'yu sizin için inceledik.
İstatistiklere göre WordPress kullanım oranı %26'ya ulaştı. Seveni olduğu kadar sevmeyip eleştireni de çok olan WordPress’in artıları ve eksileri neler?
Bir web sitesinde yüklenme hızı HTTP isteklerini en fazla arttıran, sitedeki görsellerdir. Çoğu zaman onlarca kelimeyle anlatılabilecek bir konuyu, bir tek görselle çok daha etkili bir şekilde ifade edebiliriz. Daha zengin bir deneyim için görsellerin kullanımı kadar, bu görsellerin hangi formatlarda kullanılacağı da bir web sitesinin performansı ve görsellerin kalitesi açısından çok önemlidir. Bu yazımızda web sitelerinde kullanılabilen farklı görsel formatlarından, bunların avantajlarından ve doğru kullanım amaçlarından bahsedeceğiz.
Bir yazılımcı için "efor öngörüsü" (estimation) — bir iş için ne kadar süreyle ne kadar efor harcanacağına dair tahmin — vermek, işinin en can sıkıcı kısmıdır. Çünkü süreç boyunca karşınıza çıkabilecek sorunlar ve bunların ne kadar zaman alacağı konusunda asla emin olamazsınız. Bu nedenle, birçok kişi efor öngörülerinin hep farazi kalacağı için anlamsız olduğunu düşünür.
Bir web sitesinin sunduğu kullanıcı deneyimi ilk aşamada sitenin hızına ve performansına bağlıdır. Bitmek bilmeyen "yükleniyor..." animasyonu ile kaybedilen her saniye, sunulan deneyimi de olumsuz yönde etkiliyor. Web sitelerinde performans iyileştirmeye yardımcı olacak birkaç önemli ipucu bu yazıda.
Online dünyadaki değişim, geleneksel eğitim sistemini de yeniden şekillendiriyor. Peki öğrenme deneyimi tasarımının farklılıkları neler ve dijital eğitim platformalarının arayüz tasarımında neler dikkat edilmeli?
Günümüzde internet erişiminin çok daha kolay ve ucuz bir hale gelmesiyle, online eğitimin artık geleneksel eğitim sisteminin yerini alma noktasına eriştiğini söyleyebilir miyiz? Acaba bu yeni nesil yöntemler eğitim kurumlarına bağımlı ve neredeyse 5 bin yıllık geleneksel deneyimi değiştirmek için yeterli mi?
Olsun, hangimiz unutmuyoruz ki... Yeni bir şifre oluşturmak için e-posta adresini girmen yeterli.
Kapat